Domuz Gribi Korunma Yolları - Domuz Gribi Nedir - Domuz Gribi Nasıl Bulaşır - Belirtileri nelerdir ? - hınzır nedir ? - Antibakteriyel Jel

Vekiller Domuz Gribinden Böyle Korunuyor

Meclis, Domuz Gribi Salgınına Karşı Çeşitli Önlemler Aldı. Bu Önlemler Menüye de Yansıdı.

Meclis, domuz gribi (A/H1N1) salgınına karşı çeşitli önlemler aldı. Bu önlemlerden birisi de lokantalarda C vitamini yönünden zengin menü hazırlanması.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, CHP Edirne Milletvekili Bilgin Paçarız'ın konuya ilişkin yazılı soru önergesine verdiği cevaba göre, Mecliste domuz gribine karşı alınan önlemler şöyle:

- Milletvekili-seçmen diyaloğunda tokalaşma ve sarılmanın fazla olması sebebiyle, tokalaşmanın riskine yönelik bilgilendirici afişlerin ziyaretçi-kabul salonundan itibaren milletvekili odalarına kadar değişik yerlere asılması, bilgilendirici broşürlerin dağıtılması.

- Ellerin çok fazla temas ettiği musluklar, korkuluklar, masa, sandalye gibi yüzeylerin daha sık dezenfeksiyonu.

- Odaların sık sık havalandırılması.

- Gribal enfeksiyon teşhisi konan hastalara rapor verilerek, işyeri ortamından uzaklaştırılmaları.

- Başta sağlık çalışanları, ziyaretçi-kabul salonu personeli, aşçı, garson, çay ocakçı ve insanlarla yakın temasta bulunan diğer personel olmak üzere personelin ve milletvekillerinden isteyenlerin grip aşısının yapılması.

- Lokantalarda C vitamininden zengin menü çıkarılması.

Cevapta, alınan tedbirler ile daha ileri düzeydeki tedbirlerin, Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir şekilde grip salgının şiddetine göre uygulanacağı belirtildi.

yjk

ghk